het systeem

Vandaag maken we een dak voor de toekomst

de filosofie

Kliksysteem voorkomt weggooien

Vanuit onze duurzaamheidsfilosofie zijn wij op zoek gegaan naar het circulaire dak dat demonteerbaar en dus gewoon opnieuw herbruikbaar is, met liefst een tweede leven als dak! Daarbij worden de materialen niet beschadigd en kan het waterdichtingsmembraan in zijn geheel afgenomen worden.  Dat impliceert dat er geen lijm aan te pas komt.

 DEMONTEERBAAR EN HERBRUIKBAAR

Alle onderdelen van het daksysteem zijn mechanisch verankerd en/of vastgeklikt.  Ze kunnen onbeschadigd een tweede leven tegemoet.

LAAGSTE MILIEU-IMPACT

EPDM is het waterdichtingsmateriaal met de laagste milieu-impact (NIBE-score).  Bovendien komt aan het BossCover Circular System geen lijm te pas.

IJZERSTERK

De volledige mechanische verankering maakt dat het daksysteem bestand is tegen extreme weersomstandigheden.

SNELLE INSTALLATIE

De installatie van het BossCover Circular system is eenvoudig en snel, de onderdelen zijn immers geprefabriceerd.

Certefix

Lijmloze kimfixatie

Met het Certefix systeem introduceren we een kliksysteem waarbij het dakdichtingsmembraan zonder lijm of doorboring wordt vastgezet in de opkant van het dak.

Download de brochure
lijmloze afwerking van de dakrand

Dakrandprofiel

Het dakrandprofiel in combinatie met Certefix laat toe om het EPDM-membraan zowel aan de dakrand als bij opstand volledig lijmloos en zonder doorboring te bevestigen.

Download de brochure
Nog meer info via debat

Meer details? Schrijf je in voor ons hybride debat!

Op 2 maart om 15 u vertellen we (nog) meer over ons BossCover Circular-concept. Niet alleen de technische aspecten komen aan bod (het "hoe"), ook ons "waarom" lichten we toe. Diverse gastsprekers zullen de context schetsen en onze product specialisten gaan dieper in op onze huidige en toekomstige plannen. Wat we zijn nog veel van plan op dit vlak!

Wil je het debat, gemodereerd door VRT-nieuwsanker Riadh Bahri live of online volgen? Dat kan! Ontdek het panel en het programma via onderstaande knop en schrijf je meteen in voor ons live of online debat. 

Meer info en inschrijven
VOLG het systeem

Een volledig systeem voor iedere ondergrond.

Het BossCover Circular EPDM-systeem is een circulair plat dak systeem met ongewapende EPDM waarbij geen lijm of fossiele brandstoffen nodig zijn bij de verwerking van de folie. Dankzij gepatenteerde systeemonderdelen kan het volledige daksysteem integraal gedemonteerd en hergebruikt worden.  
Het BossCover Circular EPDM-systeem kan in 2 opbouwen worden gerealiseerd:
Circular Ballasted System:
het dakmembraan wordt losliggend op het dak geplaatst en nadien bedekt met ballast. De overige systeemonderdelen worden mechanisch bevestigd.  
Circular Mechanical System:
het dakmembraan wordt mechanisch op het dak bevestigd via het Circular Mechanical System. De overige systeemonderdelen worden eveneens mechanisch bevestigd.

Circular Ballasted System

In deze opbouw zullen zowel het dampscherm, de isolatie als de BossCover EPDM losliggend worden geplaatst. In de kim zal de BossCover EPDM mechanisch worden bevestigd door middel van BossCover Certefix en het Bosscover dakrandprofiel . De BossCover EPDM wordt vervolgens geballast d.m.v. grind of betonnen tegels.

Circular Mechanical System

In deze opbouw wordt het dampscherm losliggend geplaatst en de isolatie mechanisch bevestigd in de dakvloer. Op de isolatie komen vervolgens stroken EPDM die voorzien zijn van een strook zelfklevende butyl. Deze stroken worden mechanisch bevestigd in de ondergrond d.m.v. een metalen strip of plaatje met een geschikte bevestiger. De EPDM wordt vervolgens verbonden met stroken gewapende EPDM dmv chemische vulkanisatie. De stroken gewapende EPDM zijn nodig om de EPDM mechanisch te bevestigen in de dakvloer. De positie van de stroken zal steeds zo gebeuren dat vanaf de dakopstand de mechanische bevestiging bereikbaar is en dus het membraan kan worden gedemonteerd. In de kim zal de BossCover EPDM mechanisch worden bevestigd dmv. de BossCover Certefix en het BossCover dakrandprofiel